GAS CAR AUDIO

GAS Car Audio har sedan starten jobbat hårt för att erbjuda så mycket som bara möjligt, för så lite som bara möjligt. Med sitt breda utbud som bland annat består av bilslutsteg, högtalare och baslådor har man gång på gång statuerat just det exemplet och det är någonting man står fast vid.

I sortimentet finns någonting för alla och av den anledningen har man fortsatt plocka fram serier i samtliga prisklasser.

Läs mer om historien bakom hur GAS Car Audio kom att bli det framstående och välrenommerade märke det är idag.

Häng med från början och vandra med hjälp av tidslinjen nedan för att ta del av milstolpar och de fräna projekt som uppstått genom åren!

GAS competition 12000.1D gör entré!

14 april, 2017

GAS jobbar fortsatt med att pusha gränserna på billjudsscenen och den 14e april avtäcktes COMPETITION 12000.1D för världen. Man har byggt vidare på det mindre monoblocket COMPETITION 3500.1D och utvecklat ett slutsteg som levererar hela 12500W RMS i 1 ohm. En riktig temperaturhöjare för både ljudbyggare och bransch-konkurrenter.

Slutsteget är precis som sina syskon i serien handbyggda, extremt minutiöst och noggrant tillverkade. Endast dem bästa komponenterna har fått duga och utgör grunden för det kraftigaste och mest uppseendeväckande slutsteget GAS har producerat till dags datum.

GAS Viton introducerades

18 april, 2014

Under påskhelgen presenterades den spektakulära GAS Viton under Bilsport Custom & Performance Motorshow på Elmia i Jönköping. Deltagare på mässan fick chansen att provsitta i Viton när den spelade för fulla muggar, vilket ledde till stor glädje för alla som provsatt och en kö som ringlade sig lång.
Med tre stycken skärmar som visade upp livefilmer från insidan av baskammaren kunde folk som gick förbi roa sig med att titta på reaktionerna på de som vågade sitta på insidan, vilket senare även ledde till en mycket uppskattad youtubefilm. Succén var ett faktum!

7

GPXXL – Kraftigast av dem alla!

18 mars, 2014

Man brukar säga att mycket vill ha mer! Efter den fantastiska mottagningen av GPX-serien skrek GAS-fanatikerna efter mer.  Det önskades en ännu maffigare bas och GAS var inte sena med att sätta igång konstruerandet av det som skulle bli deras största bas genom tiderna.

Slutresultatet blev GPX XXL. GAS använde sitt stora kunnande för att ta fram en bas som skulle kunna leverera mer dB än någonsin tidigare. Tack vare förstklassiga komponenter och stor erfarenhet togs GPX XXL fram där basen fullkomligt drunknar i effekt, vilket innebar en riktigt tung bas med mer av allt!

GAS Competition gör comeback

26 februari, 2014

GAS Competition-serien gör comeback. Senast vi såg dem kraftfulla slutstegen satt dem i rekordbilen GAS Ford Express, med ett häpnadsväckande europarekord i bakfickan. Återkomsten uppskattas av såväl nya som gamla entusiaster!

De nya stegen är digitala och utvecklade för att kunna leverera ännu mer effekt än tidigare, vilket givetvis lämpar sig utmärkt i mer avancerade dB-byggen. Competition-serien är de allra mest kraftfulla slutstegen i GAS sortiment.

 _MG_2190 copy

GPX-serien gör entré

4 september, 2013

Premiären för GPX gjorde stor succé. De slitstarka basarna från GPX-serien gör ett ordentligt avtryck hos billjudsbyggare runt om i Sverige. Basarna tål mer effekt än tidigare och är otroligt hållbara vilket innebär att ljudbyggare i Sverige nu får stora möjligheter vid sin olika monteringar.

Basens popularitet grundade sig i att det nu gick att uppnå riktigt hög dB till ett lägre pris än någonsin tidigare. Genom att prestera gång på gång tog den sig snabbt in i de svenska bilbyggarnas hjärtan.
gpx

GAS Ford Express blir Europamästare

9 oktober, 1998

Efter mycket hårt arbete av billjudsfantasterna Andreas Nylund och Mattias Ekberg, som är männen bakom ”GAS Expressen”, lyckades man att imponera en lyrisk Stockholmspublik genom att nå otroliga 157.8 db under SASCA-finalen i början av november 1998.
Det innebar att GAS Expressen, utrustad med 26st GAS Silver 12″ och 13st GAS HC-970xvs, nu fick en plats till efterföljande Europafinal i dB Dragracing i Stuttgart, Tyskland.
I  den mest våldsamma klassen Extreme Machine krossade GAS Expressen allt motstånd med otroliga 169.2 dB!

Detta var en nivå som aldrig tidigare skådats på denna sidan av Atlanten och Europarekordet var ett faktum.
Detta gav GAS Expressen tillsammans med Andreas och Mattias en eftertraktad vinst och konkurrenterna var inte sena med att uttrycka sin besvikelse och bitterhet. Rekordet innebar ett bevis på att det inte behöver kosta miljoner för att slå Europarekord, utan det krävs ett otroligt kunnande och prisväda komponenter som kombineras i ett fantastiskt bygge.

 

 

GAS Car Audio presenteras för första gången

1 augusti, 1997

GAS Car Audio presenteras för första gången

Efter en sommar av skissande och djupgående planläggning lanserade man en specialbyggd Opel Calibra som var utrustad med dem allra första versionerna av GAS Silver & Alpha-produkter. Detta var den första demo-bilen som premiärvisades med GAS-produkter och det var även den första gången varumärket GAS såg dagens ljus.  

Med varumärket GAS var planen att höja ribban ordentligt för vad högtalare och slutsteg i det lägre prissegmentet kunde leverera. Byggena som följde styrkte just detta och succén var ett faktum.